OSVOJI JADRAN

Igrači odabiru luku iz koje će startati – biraju bacanjem kockice (Pula, Rijeka, Zadar, Šibenik, Split i/ili Dubrovnik). Strelicama su označeni plovni putovi. Kockica određuje koliko polja se kreću u željenom smjeru. Uvijek mogu mijenjati smjer gdje postoje plovni putovi. Cilj je doći na što više polja sa karticama – osvojiti što više lokacija – bodova. Zelena polja nose najviše bodova. Bodovi su istaknuti na karticama. Na karticama je ispričana priča koja usmjerava dalje. Samo onaj tko prvi dođe na polje sa karticom osvaja karticu i pribrojava sebi bodove. Na početku se definira do koliko bodova se igra. Onome tko  prođe regatu (i uspješno prevaziđe sve prepreke) svi bodovi se dupliciraju, koje je osvojio i koje će osvojiti.

(Npr. stigao si na zeleno polje Glavata želva. Kartica kaže: Pronašao si ranjenu morsku kornjaču. Odnesi je u Pulu u centar za oporavak morskih kornjača. Idi u Pulu! Za dobro djelo osvajaš +2 boda. Morske kornjače su zakonom zaštićene i kazna za ugrožavanje je min. 35.000,00 kn. Dakle, igrač ide u Pulu i pribrojava si +2 boda – ako kartica Pula nije već osvojena onda osvaja i karticu grada Pula i pribrojava si bodove).

MEDITERRANAUT

Isti je koncept igre kao kod Osvoji Jadran. Igrači odabiru luku iz koje će krenuti. Veće je plovno područje i tri su regate. Svaka regata nosi određeni broj bodova ovisno o težini regate, a specificirano je u uputama. 223 lokacije su istaknute u svojoj posebnosti, 26 je izazove koje olakšavaju ili otežavaju plovidbu kao što su: SOS poziv, gusta magla, oluja, pun brod ženskih članica posade, potonuli brod, nasukavanje, motor, surfanje, drevne civilizacije… i 16 lokalnih vjetrova.

Zatvori izbornik